The Legal 500 2024

Intelektualna svojina:

Sa „izuzetnim znanjem iz oblasti intelektualne svojine“, kancelarija Mikijelj Janković & Bogdanović poseduje zavidno iskustvo u oblasti žigova, patenata, industrijskog dizajna, geografskih oznaka i sorti biljaka, kao i u autorskom pravu i domenima. Specijalista za žigove i patente Dejan Bogdanović je „zvezda parnica u praksi“, dok je Mara Janković stručnjak za carinu, parnice, sorte biljaka, žigove i dizajn.

Rešavanje sporova:

Sa „velikim iskustvom u rešavanju složenih sporova koji uključuju različite jurisdikcije“, Mikijelj Janković & Bogdanović okuplja stručnjake za međunarodnu komercijalnu i investicionu arbitražu vezanu za Zapadni Balkan. U oblasti parnica, poseduju veliko iskustvo u medijskim, intelektualno-svojinskim, komercijalnim i radnim sporovima, kao i u slučajevima iz oblasti ljudskih prava. Vladimir Đerić je „najbolji stručnjak za arbitražu sa kojim su neki klijenti ikada sarađivali“.

Radni odnosi  u Srbiji:

Kancelarija Mikijelj Janković & Bogdanović savetuje o celokupnom spektru pitanja iz radnog prava, a njena ekspertiza pokriva uslove rada, HR politike, privatnost, uzbunjivanje, mobing i parnice iz oblasti radnog prava (pretežno na strani poslodavca). Iskustvo ove prakse takođe se proteže na unutrašnje radne regulative, ugovore o radu i otpuštanja. Pored zastupanja korporativnih klijenata u radnim sporovima, Katarina Radović, šef sektora, angažovana je od strane privatnih kompanija i stranih ambasada na poslovima koji uključuju prekogranična radna pitanja.