Bočni meni

Dr. Vladimir M. Djerić
 • Dr. Vladimir M. Djerić

  Partner

  Oblasti rada

  Kontakt

  •  +381 11 3231-970
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Vladimir Djerić savetuje i zastupa klijente u pitanjima kompanijskog, trgovinskog i arbitražnog prava, prava oglašavanja, međunarodnog javnog prava i prava ljudskih prava.

Zastupao je u međunarodnim arbitražama (ICSID, ICC, UNCITRAL, Spoljnotrgovinska arbitraža pri privrednoj komori Srbije) i u postupcima pred međunarodnim sudovima i tribunalima (Međunarodni sud pravde, Evropski sud za ljudska prava, Međunarodni krivični tribunal za bivšu Jugoslaviju). Takođe je bio arbitar (Stalni izbrani sud (Arbitraža) pri Privrednoj komori Srbije, Spoljnotrgovinska arbitraža pri Privrednoj komori Crne Gore), a nalazi se na listi arbitara Stalnog izbranog suda (Arbitraže) pri Privrednoj komori Srbije i Stalnog arbitražnog suda pri Privrednoj i industrijskoj komori Slovenije.

Vladimir je bio savetnik ministra spoljnih poslova SR Jugoslavije/Srbije i Crne Gore od 2000. do 2004. godine. Tokom rada u Ministarstvu spoljnih poslova, bio je ko-agent SR Jugoslavije/Srbije i Crne Gore u postupcima pred Međunarodnim sudom pravde. Bio je zamenik člana i izvestilac Venecijanske komisije Saveta Evrope.

Oblasti specijalizacije:

Sudski i arbitražni postupci, međunarodno pravo, kompanijsko i trgovinsko pravo, pravo oglašavanja.

Obrazovanje:

Pravni fakultet Univerziteta Mičigen, En Arbor, SAD (doktor pravnih nauka 2008); Pravosudni ispit 2005; Pravni fakultet Univerziteta Mičigen, En Arbor, SAD (magistar prava 1995); Centralnoevropski univerzitet, Budimpešta, Mađarska (magistar uporednog ustavnog prava 1994); Pravni fakultet, Univerzitet u Beogradu (dipl. pravnik 1993).

Članstvo u stručnim udruženjima i institucijama:

Advokatska komora Beograda; Udruženje za međunarodno pravo Srbije; Evropsko udruženje za međunarodno pravo; ABA.

Jezici:

Srpski, engleski.

Novosti

MJB, Dejan Bogdanović, Vladimir Djerić i Mara Janković na listi Chambers & Partners Europe 2020

utorak, 11. februar 2020.

Chambers & Partners Europe 2020 uvrstio je MJB u Grupu 1 advokatskih kancelarija za zaštitu intelektualne svojine u Srbiji. Dejan Bogdanović i Mara Jankovic su svrstani u red vodećih advokata u ovoj oblasti. Pročitaj više. MJB je takođe rangiran i u Grupi 2 u oblasti rešavanja sporova, a Vladimir Djerić je i ove godine svrstan među vodeće advokate u toj oblasti. Pročitaj više