Bočni meni

O nama

Advokatska kancelarija Mikijelj Janković i Bogdanović osnovana je 1985 godine u Beogradu, u Srbiji. Našim klijentima pružamo usluge u više od 30 država, a naročito u Srbiji, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Kosovu, Makedoniji, Crnoj Gori i Sloveniji.

Naša advokatska kancelarija je u kontinuitetu prepoznata kao jedna od najboljih advokatskih kancelarija u oblastima zaštite prava intelektualne svojine i rešavanja sporova, a naši advokati su prepoznati kao vodeći eksperti u ovim oblastima od strane Legal 500 i Chambers and Partners.

Naš portfolio klijenata čine velike inostrane i domaće kompanije iz energetskog sektora, sektora prehrambene industrije, farmaceutske industrije, kozmetike, hemijske industrije, automobilske industrije, mode, medija. Na zahtev Vam možemo dostaviti listu naših klijenata iz određenih delatnosti.

Mi takođe zastupamo vlade država i neprofitne organizacije u oblastima javnog i privatnog prava.

Mikijelj Janković i Bogdanović su još od ranih devedesetih „advokati od poverenja“ jednog broja stranih ambasada u Beogradu. Ponosni smo što među svoje velike klijente ubrajamo ambasade Belgije, Kanade, Danske, Nemačke, Japana, Holandije, Norveške, Španije i Švedske.

Naš rad prilagođavamo specifičnim potrebama naših klijenata, bez obzira na veličinu njihovog poslovanja, jer smatramo da je to jedini način da klijenti dobiju uslugu vrhunskog kvaliteta kojoj težimo.

Advokatska kancelarija dr Mikielja smeštena je u broju 28, na spratu jedne od secesionističkih kuća Vlajkovićeve ulice. Sa advokatom Ivanom Jankovićem zakazao sam sastanak u 11 časova morozno užarenog julskog dana 1987. godine. Nekoliko minuta po ugovorenom vremenu sedeo sam na stolici za klijente ispred njegovog radnog stola i pio Scotch.

Prostorije su elegantno nameštene, ulivaju poverenje, ni Scotch nema crvenu etiketu italijanske kontrabande.

Borislav Pekić, Godine koje su pojeli skakavci II (1987)